Handfasta förslag för västra delarna av Holmsund

Under dagen har jag funderat på olika saker man skulle kunna påverka kommunen i att göra i västra Holmsund. Det är ju mina förslag, och inte förankrat någonstans, men några handfasta saker som borde göras och som jag funderat på några år.

– Renovera, återställa nuvarande lekplatser och bygga en till lekplats i området. Ett bra område för en större och bättre lekplats borde t.ex. vara på omberget. Som man skulle kunna utveckla med utomhusgym och annat på längre sikt. Ett annat förslag på bra plats för lekplats vore mellan Djupviksgatan och Svedbergsgatan, där det idag finns ett litet lusthus och tom gräsplätt. I synnerhet behövs roligare, nyare, grejer samt bänkar och annat runt nuvarande lekplatser.
– Totalrenovering av alla vägar, som är fulla med hål och annat
– Uppfräschning generellt av buskage och annat, snyggare offentliga ytor
– Fler brevlådor! Många äldre får en ganska bra bit, ned på centrum, för att posta sina brev
– Ställ högre krav på privata hyresvärdar att hålla snyggt på sina områden
– Snabbare utryckning från stan om något skulle ske
– Fler, och fräschare, parkeringsplatser (t.e.x. nere vid kajutan, det kommer behövas i framtiden också) så vägarna inte ”kloggar” igen
– Fräscha upp vid återvinningstationen nere vid Sandvik – man kan ju börja med vettig väg

Där finns direkta insatser att försöka påverka kommunen att göra och som skulle vara görligt inom 8 år, max. När vi lagt bollar i röret redan så är det dags att förbereda nästa laddning. Väck gärna frågorna mot kommunen så tar jag med mig dem till det forum jag känner till och rör mig i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.