Lyckat möte och några tankar kring b.la. Omberget

Igår hölls det nu traditionsenliga stormötet om Holmsund som arrangeras av Holmsunds Socialdemokratiska Förening. Trots att Stefan Lövféns besök fått oss nödgade att lägga mötet vid 18-tiden en fredagskväll så kom det mellan 40-50 medborgare för att lyssna på och ställa frågor till kommunalrådet Hans Lindberg. Man får alltså se det som lyckat!

Själva innehållet i sig är för långt för att skriva ned här. Om det kommer det en film så småningom.

Under mötet och senare under kvällen och sista dagarna så kom jag i lite samtal om andra ämnen som kan vara intressant att ta upp.
– En översyn över trafiksäkerheten vid kurvorna vore på sin plats. Om man t.e.x. kan tidigarelägga en stoppskylt eller inte.
– Skärgården borde muddras, en dyr och ganska komplicerad process, men vi bör ha det baktankten att detta måste göras ändå i framtiden
– Omberget, idag tämligen övergivet, borde utvecklas på något sätt. En större lekplats och ett utegym skulle passa bra i området och öka dess rekreationsvärde, då Omberget är och ska förbli en plats för just rekreation.
– Vid pendeltågstrafiken början så kan vi också börja kolla över bussturerna. Då bör Sandvik återfå en busshållplats, vilket redan idag är något föreningar och företag i området önskar sig.
– Kassjöbergsvägen borde breddas, över hela linjen, i och med att det redan idag ”kloggar ihop” och att det kommer komma fler besökare i och med en ny hall
– Holmsundsbussarna borde införlivas i Ultrasystemet
– Den gamla gångvägen ned förbi lövöns (Numera nedlagda) förskola måste dras så att folk ej kutar runt på privata tomter när de ska ned till bussen/Statoil etc.

Detta är några av punkterna, förutom allt kring Djupvik, jag har nedskrivet här hemma och som på sikt måste åtgärdas i och med att Holmsund generellt går in i en expansiv fas. I synnerhet den interna infrastrukturen i själva Holmsund måste kommunen satsa mycket energi på då matematiken är enkel:

3 000 + i ökad befolkning (prognos)
Utbyggd hamn och kaj (tung trafik)
SCA bygger ut (tung trafik)
Ny färja (fler privata bilar)
=
Trafikkaos och dålig miljö

Och då bör vi ha i åtanke att vägarna idag redan är hårt belastade.

Men om detta är vi eniga med kommunen. Detta arbete måste ta sin tid och bli välorganiserat.

I övrigt är det mycket positivt att kommunen nu allokerar mer industrimark norr om ”colafabriken” som vi sa förr i tiden, där det idag bara är ett gammalt hygge .Det ger ju också en chans att påbörja en cykelbana och kolla på det, men den frågan äger i slutändan Trafikverket.

Nåväl. Jag hoppas folk är nere på skärgådsfestens barnaktiviteter nu när jag sitter hemma och jobbar med det här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.