Tvärpolitisk samråd för Holmsund bildat

Efter ett trevande föregående vår kring ett demokratiforum i Holmsund, möjligen byggt från början på för stora ambitioner, så formerades idag en samverkangrupp för Holmsund bestående av dess politiska representanter för att det specifika syftet att tillhandahålla holmsundsbornas intresse, främja deltagande och transparens men kanske inte minst påverkan på kommunen och politikerna i olika frågor. Det kommer hända, och händer, mycket i Holmsund. Där kommer det behövas någon form av intressegrupp som ser till samhället i stort från ett rent medborgarperspektiv. Och i brist på egen nämnd eller parlament – utsåg vi vårt eget. På sikt kan detta såklart öppna upp för ännu mer verksamhet och deltagande. På agendan just nu är Länstrafiken och Sjöstaden.

Deltagande partier är idag Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna. Gruppen finns för de frågor där vi kan enas för Holmsunds bästa och för att diskutera ortens utveckling. Jag kan förmedla frågan till denna styrelse om några andra partier vill delta, men det krävs att man har en partiförening och aktiva – som verkligen bryr sig om Holmsund för att delta.

Mycket nöjt såg jag det formeras utan att jag själv är ordförande, sekreterare eller liknande. Det var rent utav befriande som småbarnspappa. Som KF representant, och ordförande i lokala S, är det också lämpligt att jag har ett visst avstånd när ett hjärtebarn till får liv. Jag har stora förhoppningar att denna grupp nu kan påverka, agera och sporra till mer demokratisk verksamhet och politiskt intresse ute i Holmsund. Jag fick dock ha hedrande uppdraget att sammankalla till första mötet för denna nya styrelse, som ständigt påtalade av behovet för Holmsund av någon form av intresseorganisation inom det politiska.

Det gör att jag bara länken mot KF och Arbetarkommunen, som ordförande i Holmsunds Socialdemokratiska Förening – där idén för detta råd först stöptes i vår nuvarande styrelse. Vi har fyra ledamöter från S. Och i en förening, så skall vi uppmuntra folk att ta plats, engagera sig och ta plats. Jag har fullt förtroende för våra ledamöter i denna arbetsgrupp. Och för den sekreterare som valdes, självklart från Centerpartiet.

Så det är med varm hand jag inte kutar in i ett till projekt – även om lokala centerpartisten (Tord) skrivit ut mina egna texter till bloggen som referensmaterial till en del av diskussionerna – och att han har stor behållning av denna blogg – ser jag bara som hedersamt. Här i Holmsund, så ska vi enas där vi kan enas! Jag ser fram emot att på håll hjälpa denna grupp i den mån jag kan och förmår!

I övrigt

Demokrati betyder inget om man inte kämpar för den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.