Kommunal Umeå om LOV vs LOU debaclet

Mycket kan sägas om politiken i Umeå just nu kring denna fråga.

Jag ska avhålla mig från att kommentera den ytterligare, det finns de som är mer insatta, pålästa och har frågan närmare sin vardag och uppdrag än vad jag har som relativt frisk 40-snart snubbe. Ska man ha trovärdighet så ska man hålla sig till de frågor där man hör hemma så att säga.

Däremot kan det vara värt att påpeka att Fackförbundet Kommunal, som får anses betydligt kunnigare än gemene tyckare i frågan, nu skrivit en debattartikel i ämnet som jag får säga är balanserad och nykter i sammanhanget.

Deras perspektiv är av naturen, arbetstagarens. Och då de organiserar de som faktiskt gör det faktiska jobbet inom både kommunal och privat sektor så är deras åsikter värda att lyssna på.

Så utan någon mer fördröjning så ber jag er klicka er vidare till deras inlägg i den debatt som nu kokar i Umeå.

Vidare så kommer Kommunfullmäktige nästa gång behandla den mycket viktiga hamnutbyggnaden, jag ser fram emot detta beslut som garderar jobben för åtminstone 2 000 anställda, och hoppas detta går igenom utan några liknande parlamentariska utsvävningar som exemplet ovan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.