För- och grundskolemöte i Holmsund

Ikväll hade Holmsunds S-förening öppet möte med för och grundskolenämndens ordförande Moa Brydsten.

På plats kom framförallt (fd) personal, anställda och fackligt aktiva samt styrelsen för S i Holmsund för att diskutera aktuella frågor och framtiden för grundskolan och förskolan i Holmsund. Tyvärr kom inte så många föräldrar men å andra sidan blev det en samverkan mellan politiska och fackliga krafter och ett kvalificerat resonemang om olika utmaningar och möjligheter.

Med sig hem tog Moa bland annat frågan om snöröjning vid skolorna i vinter och hur man på olika sätt kan jobba för en bättre arbetsmiljö. Inte minst diskuterades frågan om vikariepool med fast anställda och hur Holmsunds organisation kan stärkas ytterligare även om den generellt tack vare fd kommundelsnämnden är mycket god.

Till oss meddelande hon bland annat att lövö förskola kommer öppnas de kommande åren och rustas upp samt delgav hos prognoserna (försiktigt inräknat sjöstaden från 2026 och framåt) samt delgav oss ungefär hur Holmsund ligger till i kommunen. Till största del klarar vår kommundel av skolan mycket bra. Och alla som är aktiva på för och grundskolan. Inte minst de deltagande. Har många skäl att vara stolta. Ur historiskt perspektiv har Holmsund gjort en enorm resa från tex sent 90-tal tills idag.

Däremot fick styrelsen med sig både från fackligt och politiskt håll att engagemanget för föräldrarna i skolan måste ökas. Inte minst för att Holmsunds samverkan mellan föräldrar och anställda alltid varit en styrka – känt över hela riket. Idag sviktar dock intresset för skolfrågorna bland medborgarna därvidlag uppmanar vi alla att gå på föräldramöten, svara på enkäter, ställa frågor och öka engagemanget för era barns skolgång.

 

71859787_770646156709248_5512429411602792448_n

 

Nästa möte kommer med största sannolikhet arrangeras i början av November vara en informationsträff om utbyggnaden av Hamnen. Inte minst hur den + ny färja + fler boende kommer påverka trafiksituationen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.