Om säker gång till nya coop och gamla cooplokalen

I dag träffades ett antal medlemmar från S föreningen nere i Djupvik för att diskutera etableringen av nya Stora Coop och vad som kommer hända med himmelska fridens torg. Alla möjliga olika synvinklar diskuterades. Från den dåliga marken på himmelska fridens torg som ställer till för byggandet av fler bostäder till hur pass fräscha Holmsunds Golv lokaler är idag. Ett antal nya ansikten sågs också i skaran.

I huvudsak kom det mötet fram till tre saker
1) I Augusti kommer ett stormöte arrangeras med Kommunalrådet, Coop Nord och (förhoppningsvis) Timo från Sjöstadsprojektet. Det kommer hållas utomhus och vara öppet för alla.

2) En säker övergång som binder ihop Stora Coop med nuvarande centrum och ”drar ihop” samhället samtidigt som det uppmuntrar till besök med annat än bil måste tas fram. Vi är inga experter på , hur, denna lösning ska se ut men vi ser det som viktigt så att t.ex. pensionärer kan ta sig till affären smidigt. Därför vill vi se en utredning i frågan.

3) Då den nuvarande Cooplokalen lämnas så måste Holmsund på alla sätt och vis hålla igång Himmelska Fridens Torg som torgyta och som mötesplats, inte minst om det också ska byggas pendeltåg till orten. Annars blir centrumbildningen alldeles för spretig och bred. Centrum nästkommande år kommer fortsatt vara Himmelska. Därför så tycker vi att föreningslokalen på Mariehem, med deras möjligheter till konferens, kök, enskilda mötesrum är en förebild till en lokal som borde lämpa sig bra på Himmelska Fridens Torg. Det täcker föreningarnas behov och ser till att Torget hålls i rörelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.