Umeå Kommun och Trafikverket måste svara

Alltid ska det vara något som ställer till det för det för Holmsunds utveckling. Trots att jag är inne på sista året som ordförande och i praktiken redan överlåtit mer och mer till vice ordföranden (då jag flyttat) så måste jag ändå kommentera förseningen av Coopbygget.

Det jag fått till mig i dialog med coopombudet är följande:
– Umeå kommun har inte godkänt bygglov eller detaljplan
– Detta beror på att Trafikverket inte löst övergångar och annat
– Underlaget inför bygger är undermåligt

Mer än så känner jag inte till i frågan. Denna fråga behandlas i stadshuset och det är dom på stadshuset som har insyn i dialoger, interna arbetet och dialogen mellan kommun, coop och Trafikverket. Det gör både att s-föreningen inte kan kommentera det hela mer än att det är fullständigt oacceptabelt att 1) anledningarna till förseningarna inte är kända i detalj 2) transparensen i projektet varit så låg och att 3) dialogen med holmsundsborna måste stärkas.

Detta var ett av syftena till varför vi ville när projektet lanserades ha ett öppet möte om etableringen. Det är nästan ”tack och lov” att vi inte hade det nu med tanke på att det hade höjt förväntningarna ytterligare.

Det är i min mening Umeå Kommun, ytterst byggnadsnämnden, samt Trafikverket som måste svara på de många kritiska frågor jag fått de senaste dagarna. Inga andra.

Det är på svenska rent förjävligt hur allt i Holmsund hela tiden försenas, försinkas, bortprioriteras och tramsas bort. Än värre att när vi lyfter frågorna får vi löften som inte håller.

Är förbannat less på det här nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.