Var med och utveckla Obbola!

Föreningen Nätet har funnits i många år och organiserar bland annat verksamheten på Folkets Hus, Obbolamarknaden, utomhusaktiviteter och andra sociala aktiviteter i Obbola. Föreningen är självklart politiskt och religiöst obunden.

Inför 2023 så kommer föreningen göra en nysatsning efter pandemin. I och med detta så söks det intresserade i att sitta i styrelsen för att ta ett omtag i verksamheten. Sammankallande i valberedningen är undertecknad. Valberedningen arbetar helt fristående från sittande styrelse och har också fått ett brett mandat.

Meriterande för att få sitta i styrelsen är att du är engagerad i civilsamhället på något sätt, är aktiv i någon av de lokala föreningarna/har ett lokalt nätverk, är aktiv i lokala näringslivet, är aktiv i ett studieförbund eller på annat sätt har vana av ideelt arbete och ser fördelarna i att utveckla Nätets verksamhet i bred bemärkelse.

Föreningens syftesparagraf är det centrala:
”Föreningen Nätet ska bedriva och inspirera till verksamhet som främjar Obbolas ekonomiska, sociala och kulturella utveckling.”

Det sagt så välkomnas alla som vill engagera sig. Flit går före merit om man är beredd att lära sig. Det rör alla poster det kan vara tal om.

Då nuvarande kassör aviserat sin avgång till kommande årsmöte i April så är detta ett specifikt förtroendeuppdrag vi söker efter. Detta rör sig inte om ett deltidsarbete utan om enklare kassörsuppdrag.

Kunskaper kring sociala media och modern kommunikation/PR är också kunskaper vi söker och är meriterande.

Valberedningen kommer arbeta brett och utser inom sig själv de som jobbar med arbetet för att hitta nya styrelseledamöter. Vår förhoppning är att göra Nätet till en förening där obbolas civilsamhälle kan samlas för att organisera sig. I detta ingår både samordning, bättre ekonomisk effektivitet, resursdelning, ett forum för föreningar att skapa tillsammans men också en förstärkt röst för Obbolas bästa vid eventuella meningsskiljaktigheter med t.ex. makthavare.

En anmälan till valberedningen är på intet sätt bindande utan årsmöte avgör i vanlig ordning resultatet.

Valberedningen kommer intervjua alla som hör av sig.

För kontakt med valberedningen: 0727370532

Vill du engagera dig i Nätet men inte söker ett förtroendeuppdrag i styrelsen så är du också hjärtligt välkommen att höra av dig så sätter jag dig i kontakt med ordförande Anna Höber så kan ni diskutera fram på vilka sätt du kan hjälpa till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.