Ny bok om Holmsunds och Obbolas historia!

Tomas Silfver har nu snart färdigställt sin nya bok om Holmsunds och Obbolas historia. Det är som en fortsättning på tidigare böcker som kommit från andra författare de senaste åren och sträcker sig till införlivningen i Umeå kommun och bildandet av Holmsunds kommundelsnämnd 1973.

Då det kommit ett antal böcker de senaste 10 åren så har Tomas tagit sikte på det som kan ha missats och personer som kan ha förbisetts.

Personligen ser jag fram emot ytterligare en bok och sitter själv på en idé om att intervjua gamla ledamöter 1973-2014 så kommundelsnämndens historia också sparas

Nedan hittar ni information från författaren själv och hur du förbeställer boken!

”Nu är den klar att beställa boken ”HOLMSUND OCH OBBOLA FÖRR I TIDEN – PERSONER OCH HÄNDELSER 1900-1960”.

Den innehåller 57 kapitel om olika personer och händelser under denna period i skärgården. Du kommer att kunna få läsa om bland annat Kay Wiestål, Kjell-Olof Feldt, Curt Söderström, Sten Forsén, barnkoloni verksamheten i Täfteå samt kvinnor som varit med om olika strapatser i Kina och Sydafrika. Boken är på drygt 300 sidor och innehåller 80 bilder från olika tidsepoker. Boken avslutas med ett kapitel om olika historiska notiser i Obbola och Holmsund år för år under perioden 1900-1973.

Vi har ett specialpris på boken på 290 kronor för de som förbeställer den nu och som bor i Holmsund eller Obbola. Den beräknas vara lagom till i mitten på december månad. En perfekt julklapp till den som vill veta mer om sin hembygd. Du beställer boken genom att skicka ett mejl till [email protected] med ditt namn och kontaktuppgifter.

Sista beställningsdag är måndagen den 7 november 2022.

Detta är enda gången som boken kommer att säljas i Holmsund och Obbola. Den kommer sedan att finnas till salu i en begränsad upplaga på en internetbokhandel och förmodligen hos bokhandlare i Umeå. Bor du i andra delar av Sverige och vill försäkra sig om ett exemplar via internet bokhandeln kan du också meddela mig. Hur mycket priset inklusive porto kommer att bli då är inte klart, men den kommer att kosta närmare 400 kronor då. Har du frågor är du välkommen att höra av dig på tel nummer 0730 – 675748. Boken kommer att kunna avhämtas i Holmsund när den är klar.

Med vänliga hälsningar

Tomas Silfver, författare tel 0730 – 675748″

En kommentar

  1. Kenth

    Har vi ingen historia efter 1960? eller har den inget värde och glömts bort?
    (Inte tecknats ner för folk inte bryr sig)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.