Man får passa på


Äntligen har skoterspåren kommit. Tyvärr så är vädret extremt ombytligt och det förväntas regn (igen). Någon stabilitet i vädret verkar tyvärr inte etableras och bör också förväntas om vi kollar på vad som händer med klimatet.Under veckan har många, många, bilar kört i diket på grund av halkan och också flera av bussarna. Fint har det dock varit att folk hjälper varandra och även skjutsar varandra in till stan när bussarna haft stora problem.

Nåväl. Man får passa på när det är fina vinterdagar ute. En längre skrift om Obbolas skoterspår och stigar (och de som underhåller dem, skapar dem, nyttjar dem) kommer i nästa Obbolakrönika som hembygdsföreningen håller på ta fram nu. Jag skrev den i samband med att jag själv ägnat en del av året att just ta fram en stig ner till en av delar där man ofta stöter på vilt. TIll min glädje framträder det på vintern tydligt att denna också var ett tacksam infrastrukturell investering för bland annat rådjur. Jag deltar också med en recension av Tomas Silfvers senaste bok. Vi får se om någon av mina, många, naturfoton är med också. I år har jag bland annat fångat örn, räv, rådjur, älg, uggla m.m. i närheten av där jag är ute går på bilden. Vi får se vad redaktionen väljer helt enkelt.

Man önskar bara på fler fina vinterdagar. Idag blev det tre timmar ute med familjen.  Det är bra men inte tillräckligt, så eftermiddagen kommer jag spendera ute i skogen igen på egen hand. Imorgon får man väl sanda och ta fram paraplyt igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.