Folkbladet visar på styrkebesked på styrkebesked

För transparensen skull bör jag påpeka att jag är inte objektiv när det gäller Västerbottens Folkblad.
Delvis så är jag en av dess ledarskribenter. Delvis är jag en ivrig påhejare över landets sista röda dagstidning med en vassare ledarredaktion än vad s.k. ”skribentkurser” på Bommersvik kan skapa och erbjuda. Ledarredaktionen har så länge jag skrivit där, både under Jonas och Linda, stuckit ut på nationell nivå i vår frispråkighet och kritik.

Det sagt så bör man påpeka att Folkbladet växer stadigt och gör det i sken av en mycket duglig nyhetsredaktion och dess grävande journalister. Här kan man nämna t.ex. granskningarna av socialtjänsten i Umeå som föranlett en hel del debatt men också fokuset på de olika intrigerna i inlandet.

Den senaste månaden har Folkbladet gjort två saker som på min lista räknas som en riktigt bra granskningar och kritik som jag noterat slår brett ute i samhället när man diskuterar olika frågor.

Det ena rör den interna kritiken i Coop mot matpriserna (25/3) men också den demokratiska ordningen inom kooperativet.  Här måste jag tillstå att jag inte är helt oskyldig till att det blev så. Men att Sune Näslund, ombud i Holmsund, fick uttala sig till sist i media var nödvändigt och viktigt. Folkbladet var först ute i en kritik mot coop som under helgen tilltog till enorma nivåer med bland annat att LO ordföranden också visade öppen kritik. Allt detta vilar delvis på Folkbladets egg för nyhetsvärde å ena sidan, å andra sidan att Folkbladet har starka allierade ute i lokalsamhället. Mycket bra!

Det andra är hur Folkbladet och i synnerhet Linda Westerlind nu i två ledartexter (2-3/3) fullständigt avslöjar ”Relocate” och vilken katastrof det är. De arbetssökande har helt enkelt blivit lurade! Som jag skrivit tidigare. Ser det ut som Trams. Så är det Trams. Folkbladets granskning satte klarhet i frågan.

Jag är som sagt inte objektiv i dessa frågor men jag kan inte göra annat än att glädjas över den skarpa egg Folkbladet börjat bli! Fortsätt!

Självfallet uppmanar jag alla till att teckna en prenumation. Men det här ska nog inte tolkas som ett ”säljinlägg” även om det säkerligen görs det. Men min ärliga uppfattning är att Folkbladet snäppat upp ett par steg och nu belönas med fler och fler som köper tidningen. Jag kan inte annat än glädjas. Det finns inte många tidningar kvar som Folkbladet överhuvudtaget i samhället längre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.