Vem skall man tro på?

När man hör debatten om klimat, bränslepriser, energi- och elfrågorna i Sverige får man ibland intrycket att det är lite osäkert det där med klimatpåverkan och var vetenskapen står. Särskilt från alla som vill sänka skatter och priser på fossila bränslen. Därför var det verkligen befriande att läsa den här artikeln i DN idag. Äntligen en riktig studie på vad forskarna tycker och i vilka proportioner. Dessutom en studie av vilka de är som förnekar att klimatet är påverkat av oss människor och är på väg att haverera.

För er som inte orkar läsa en lång artikel:
– 97% av alla forskare är överens om att människor orsakat klimatförändringarna och att det är bråttom att åtgärda detta.

– de 3% som inte håller med är till 97% inte klimatforskare eller motsvarande. De är verksamma inom helt andra fält. Ofta är de knutna till fossilindustrin eller liknande.

Länk till artikeln:
https://www.dn.se/vetenskap/darfor-vill-manniskor-inte-tro-pa-klimatforandringarna/

Man kan alltid ha olika åsikter. Men fakta är fakta. Det är forskningens uppgift att ta fram fakta. Så enkelt är det med det.

2 kommentarer

  1. brorson

    Borde du inte publicera min andra kommentar till ditt inlägg om bränsle-priserna, vilken var en korrigering av din missuppfattning av min första kommentar? Som du mårs ste ha läst väldigt slarvigt, eftersom det klart framgår att jag inte menade att L bytt fot i den frågan. Det är ju annars inte lätt att veta vad L tycker, när ni i bl.a. Umeå har en medlem, som ständigt förnekar att det som partiledaren säger är liberalism.

    Om du uppfattar DN som en pålitlig sanningskälla, är du inte särskilt intresserad av fakta. I varje fall inte att alla fakta i ett ämne kommer fram.

    • H-P Carlson (L) (inläggsförfattare)

      Hej!!

      Jag ber om ursäkt för min miss att inte godkänna din kommentar. Jag har klantigt nog lyckats ändra lösenord omedvetet – nu äntligen lyckats få tillbaka min tillgång till bloggen.

      Vad gäller DN tycker jag att du generaliserar. Man skall alltid vara källkritisk så klart, även mot DN. Nu har de kört en artikelserie som just fokuserar på fakta – och som redovisar sina källor väldigt bra. Artiklarna där litar jag på. Fullt ut faktiskt.

      Vad gäller det borttapade svaret – jag vet inte varför det blev så. Skit bakom bloggspakarna, sannolikt.

      När det gäller vad partiet står för försöker jag alltid vara tydlig. Att medlemmar i vårt parti ofta har andra uppfatnignar än partiledningen har alltid förekommit. Däremot kanske det inte varit så vanligt med väldigt kategoriskt avståndstagande, som det du refererar till.

      Allt gott!//H-P

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.