Kent Larsen, Lycksele

Pensionär – du är guld värd

Jojomensan,just nu är seniorer guld värd.Inte för  livserfarenhet,inte för  yrkeserfarenhet,inte för vad ett lång liv gett för lärdomar. inte för det man sett,hört,upplevt,eller vad man lärt sig genom misstag man gjort , nä,nä,tro inte det , inte för ett ögonblick att pensionärsvärdet ligger där.Om inte det värdefulla ligger där var ligger det då ??? Jo ,pensionärens röst på valdagen.Vi är mer än två miljoner pensionärer ,vi äger var fjärde röst ,röstmängden är guld värd för  alla politiker som slåss om den.

Pensionärerna sitter alltså på runt 25 % av alla röstberättigade,men vi har bara 2,6 % pensionärer i Sveriges riksdag när vi borde har många fler som kan föra vår talan.Men vi kan påverka genom att personkryssa kandidater 65+.

Vi vill ha en politik som ger pensionärer en trygg ekonomi ,ett tryggt boende och en trygg vård.Fattigpensionärerna är många och tycks bli allt fler , de kan räknas  i hundratusentals många  har svårt att klara livhanken .  VI VILL LEVA INTE BARA ÖVERLEVA !  skall det vara så svårt att förstå .Många i glesbygden behöver bilen , men den rullar inte utan bensin ,åk kollektivt  , ta bussen eller tåget ni förorenar luften och det får man beta för, skallrar politiker i Stockholm  ,långt från verkligheten, vilken buss,vilket tåg ? , jag bara undrar.Många bor ganska bra i glesbygden ,där finns det gott om tystnad ,rent vatten, frisk luft ,stora ytor att röra sig på ,och  hemtjäst och färdtjänst finns det ,tack för det men var finns boten för ensamheten när andra hälften gått ur tiden , var finns möjligheten till ett mera centralt boende till betalbar hyra ? Var finns seniorbostäder i tätorten ?

Det finns mycket att orda om ,och i sanningens namn är inte allting dåligt ,men brister finns,och det  måste man få påpeka. Men nu gäller det ,det är valår ,just nu är pensionärerna  värdefulla ,men efter den 9 september sjunker värdet  ,som vanligt , nu gäller det pensionärer ,lägg rösten där den gör nytta för oss som inte bara vill döstäda.

 

 

 

 

 

En kommentar

  1. Roland Larsson

    Tänkt skriva något länge men , som du vet? Tanken är stark men kraften att komma fram till något. Du har så rätt i vad du skriver, jag och många med mig, är så oroliga. Samhället i Sverige nu går i helt fel riktning, och har så gjort i många år. Invandringen i vårt land hart svårt belastat både kommuners, landstings och statens finanser, utan att ifrågasättande av finansiärerna, dvs vi. Det är helt otroligt att inte skattebetalarna ifrågasätter politikerna. Att vi pensionärer blir helt satta på undantag är ju helt häpnadsväckande. Särskilt som många av oss betalt oerhörda skattebelopp under vår levnadstid. Att ge nyanlända och andra invandrare bättre levnadsvillkor än oss ålderspensionärer skapar givetvis än mer ilska och hat mot etablerade partier och särskilt media, som aldrig vill på något sätt visa hur verkligheten är. Hoppas du har det bra och orkar fortsätta ditt engagemang på nätet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.