Kent Larsen, Lycksele

Det stora bjudkalaset…..

,Så här i valtider ,i  slutspurten  är det rena rama julafton ,det lovas miljoner hit och miljarder dit ,nu finns det  plötsligt hur mycket pengar som helst .Det var likadant vid förra valet ,men sen då ? ,inte blev det mycket bättre för alla oss fattigpensionärer ,nån hundring mer i månaden och som ytterligare tröst ökades bensinskatten , efter några få nödvändiga resor till tätorten för att handla mat så fick gycklarna tillbaka hundringen ,säj den glädje som varar .Vi som bor  långt i norr , har långt till landets huvudstad ,inte ska väl vi behöva fara dit ,vad har vi där att göra ,lite flygskatt kan ju hjälpa oss stanna hemma ,säger den  som älskar flyga för miljonbelopp på annans bekostnad , kanske går just dessa plan på  den rena fina subventionerade vindkraften . Vilket lyft för naturen just NU .! Elektriskt vingkraft  för statsråd ,det du.

Jag bor långt från stan , mitt eget val och jag trivs där jag bor ,nu väntar jag bara på bussen så jag kan ställa av min gräsliga dieselbil , den var ju så bra förr ,nu ska man  skämmas som  har en sådan hemsk naturförstörare . Jag har väntat länge på bussen .Jag är en gammal fattigpensionär snart på väg till  Sankte Per, vad skall ha  säga när jag står vid himmelens port ,Hörru Kent !! Vad gör du här som förorenat så mycket på jorden med din gamla bil,du skulle tagit miljardsnabbtåget eller vindkraftflyget. Snälla ,snälla ha förbarmande över mig  arma miljösyndare……..när kommer bussen ??.

Det är REA  i den gamla välkända klädaffären ,jodå jag hittar ett plagg och tänker betala , upp med kortet ,men det funkar inte ,jag prover igen,men ack nej det vill sig inte ,dom där bak i kön börjar nog fundera ,hans konto är nog tomt ,varför inte ,  han är ju en gammal fattigpensionär .Jag tänker ,  jämmerstaligen ,  om man ända  haft kontanter ,  men det skall vi lära oss vara utan säger bankerna och får medhåll av regeringen, har vi kontanter då tjänar ju bankerna  inte nog många miljarder varje kvartal…..nä,jag ger nästan upp ,jag åker till macken för att fylla på mina synder för att fara hem till  hunden ,  det är i alla fall en vän att lita  på , han är klok ,hade han stått på valsedeln hade jag röstat på honom……….

 

 

 

En kommentar

  1. Olle

    Du är en klok man Kent. Klockren beskrivning av verkligheten. Du har min röst och säkert många fler om du satsar på politiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.