Kent Larsen, Lycksele

Vi är rika…..

Jo,vi är rika på en fantastisk natur. Lapplands  natur är fantastisk,Ett Landskap med kultur och traditioner vida känd.Varje år besöks Lappland av hundratusentals gäster.Turismen är vår största näring och betyder jobb , jobb och åter jobb .Om vi förstör våra förutsättningar ,om vi förstör vår natur förlorar landskapet sin lockelse och turismnäringen blir den stora förloraren.

Vindkraft i all ära , men på rätt plats och det är inte Lappland om vi vill ha kvar vår fina natur.Visst skall vi ha ren energi , men alternativet är solkraft.Solcellsanläggningar är på inget sätt ,långtifrån så störande som vindkraftens enorma  vindkraftverk som syns på miltals avstånd

Jag är rädd  vindkraftbyggarnas  stora intresse grundar sig mer på kapitalvinster än intresse för ren energi . En mängd vindkraft ger en mängd nya jobb ,säger man ,tro inte det .Vattenkraften skulle en mängd jobb ,jo nog blev det jobb när man byggde , men sedan ? Allt är fjärrstyrd , du kanske undrar vad jag vill åstadkomma med dessa rader , JAG VILL BARA ATT MAN  FUNDERAR  ÖVER KONSEKVENSERNA  OM  ETT MYLLER AV VINDKRAFTVERK RESES I  VÅRT NATURRIKA VACKRA LANDSKAP…… VEM VILL SE EN TRASIG NATUR ?

T

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.