Kent Larsen, Lycksele

Skämmes ta …….

Valet är över ,oenigheten har väl aldrig varit större mellan de s.k. blocken. Man avsätter chefen för att sedan be honom om hjälp medan man samtidigt sätter ordet demokrati i glömskans hörn  De vackra orden om ” allas lika värde ” blir ett tomt skal .Dagens politik på riksplan är på en nivå jag inte vill nämna. Ansvar ett tungt lerigt ord ,absolut , men vi röstade ju på politiker ville  ta ansvar och vad blev det ?och vad blir det ?

Hur gick det för oss pensionärer i valet ? Det blev katastrof , intresset för oss gamlingar lika med noll och ingenting , nu kanske du undrar hur jag kan säga  så .Läs följande så förstår du.

Vi  är ca.2,2 miljoner pensionärer ,vi äger ca 27 % av alla röster i väljarunderlaget.Vi fick 1,6% pensionärer in i riksdagen ,av 349 ledamöter är sex (6 ! ) pensionärer. Visst fanns det pensionärer på vallistorna ,men på valbar plats ? Vad tror du.?  Gamlingar har inget värde,gamlingar kan man diskriminera ,gamlingar kostar bara pengar ,gamlingar har inget mer att ge ,deras yrkeserfarenhet ,deras livserfarenhet , deras misstagserfarenshet  är bara att glömma.Det är mycket bättre med folk från andra länder som sitter i riksdagen (ca.12%)

Socialdemokraterna . Vänstern .Miljöpartiet och Centern har inga pensionärer med från årets val. Sverigedemokraterna har 2 ,Moderaterna har 2  Kristdemokraterna har en och Liberalerna har en , hela 6 pensionärer av 349 ,heja.   Centern vart tog bondförnuftet vägen ?

Vi pensionärer vi vill inte bara överleva , vi vill få leva. Fattigpensionärerna är över halvmiljonen, enbart i vårt län ,AC,mer än 60-tusen .Över halvmiljonen lever utanför det digitala nätet ,och kontanter skall man inte ha ,bara kort och ett gott minne.Vi förväntas dessutom alltid åka kollektivt ,säger dom som vill satsa miljarder på snabbtåg till Malmö men gör det ekonomiskt  svårt för folk i glesbygden att ha bil , fast man är helt beroende av den.Jag vill jättegärna få uppleva den dag då det går en buss från Björngrottan i Lycksele.

Vi pensionärer vi vill ha en trygg ekonomi , ett tryggt boende med möjlighet att flytta till ett äldrehem när vi inte längre  kan klara oss själva ,vi vill ha en trygg vård för gammallivets krämpor  när timglasets övre del börjar bli tomt. Men det är kanske för mycket begärt ?

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.