Kent Larsen, Lycksele

Höghus blir låghus..

Efter många år av utredningar och planer för kvarteret Köpmannen  är en ansökan om bygglov på väg till Myndighetsnämnden ,( byggnadsnämnden  heter numera så )

Men nu har man tänkt om ,höghuset  som en kopia av ett storstadshus i Göteborg är nu ett minne blott.Nu skall man följa kultur och tradition med ett hus endast tre våningar högt med  lägenheter anpassade i storlek  för seniorer och med hyror anpassade för pensionärers plånbok . Strålande ! Hit kan pensionärer från glesbygdsbyar söka sig ,slippa dyra resor till tätorten när man skall handla ,besöka vårdcentralen eller göra ett besök på Dollar.Jag tycker det är jättebra att seniorer får möjlighet njuta av centralortens service och närhet till det mesta.Det kan väl tänkas nån blir irriterad som inte få möjlighet att bo tio våningar upp och se ned på torget med samiska spåtrumman eller det rika folklivet mitt i stan.

Jag skall med glädje vara med och tillstyrka ett bygglov med ovanstående innebörd.Det blir bra för seniorer med normal plånbok ,det blir bra för omsorg av vår kultur ,det blir bra för turismen ,att kunna visa upp  staden i Lappland  med sin egen kultur och inte visa upp det turisterna redan har därhemma ,nu väntar vi bara på första spadtaget.

April ,april din ……  ……dig kan man lura ……  ……..   ….

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.