Lenas

Gågatan

Vi har ju, som bekant, en gågata i staden Umeå. Gågatan medger endast cykling vissa tider. När många människor är i rörelse på gatan är det synnerligen olämpligt att cyklister blandar sig med de gående. Skyltar finns uppsatta i var ände av gatan.

 

Varför gnäller jag om detta, tro?

 

Jo, när jag idag vankade från Renmarkstorget i riktning mot Rådhusesplanaden var det flera cyklister som fräste förbi mig. Till sist stoppade jag en av dem.

 

-Hörru du du! Du framför ett fordon och det får du inte göra här…

– Jaa, fast det gör jag ändå…hihi…

Den unge mannen fortsatte zickzackande sin vilda framfart.

En vacker dag händer en olycka.

Men för en ungdom är det väl viktigare att den får göra som den själv vill utan att behöva ta hänsyn.

Tanten med rollatorn har svårt att hålla koll på trafiken bakifrån och även att parera vildingarna som möter henne i full fart, leker att de är nån hjulförsedd slalomstjärna i pisten! Tjingeling!

En kommentar

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Jag cyklar själv en hel del men försöker då tänka på att det faktiskt ÄR ett fordon som jag framför. Promenerar en hel del gör jag också och retar mig enorm på cyklister som kommer susande förbi utan att inse att de nog borde avge en signal med sin ringklocka, innan de kör om mig. Om det nu har någon ringklocka förstås…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.