Spy eller väx, välj sjäv

 

Tillbaka igen efter en del omtumlande upplevelser. Först ett tredagarsseminarie i personlig utveckling och finansiell intelligens som verkligen hjälpte till att flytta visionerna uppåt!

Och sen kraschlandning på måndag med magsjuka, feber och nässelutslag som kliade värre än värst.
Men NU är jag tillbaka. Och det är soligt och varmt och grönt överallt och sommar sommar och så underbart härligt. Och så lätt att må så bra och vara på topp.
Och med risk för att framstå som ”Det finns inget dåligt väder det finns bara dåliga kläder”-killen som man bara vill spy åt så kommer här en historia åt det hållet.
 
En Kung hade en gång en tjänare som hade en irriterande förmåga att alltid säga att allting var bra. Oavsett vad som hände. En dag var Kungen och tjänaren i skogen och jagade. Tjänaren hade däremot laddat bössan så illa att när Kungen sköt mot en hjort sprängde han istället av sig sin tumme.
– Bra! sa tjänaren?
– Bra???! sa Kungen irriterat och kastade tjänaren i fängelse.
Ett år senare var Kungen ute i skogen igen och blev den här gången överfallen av kannibaler. Han togs till fånga och skulle bli kokad levande och sedan ätas upp. Men när kannibalerna upptäckte att han saknade en tumme så släpptes han då han var ett ovärdigt offer.
Kungen begav sig genast till tjänaren, släppte honom fri, bad om ursäkt och sa att det jag gjorde var inte alls bra, jag borde inte satt dig i fängelse.
– Det var visst bra, sa tjänaren. För om inte du satt mig i fängelse hade jag varit med dig när kannibalerna tog dig. Och vi hade båda blivit uppätna.
 
Varje gång man bestämmer sig för nya mål i livet är det som om någon däruppe vill pröva en. Och se om man är värdig att nå en ny nivå. Men det är i motgångarna vi prövas och lär oss och växer som människor.
 
You cant give up when you are looking for the diamond in the rough…
Nickelback

 

Fridens

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.