Sensationshunger

Att kvällstidningar kan skapa de mest fanasifulla rubriker för att locka till läsning är inget nytt men ett ämne som eskalerat den senaste tiden. Vädret den här sommaren inte minst har varit föremål för rubriksättarnas kreativitet med återkommande epitet som Supervärme och Extremväder. Men värmeböljor och rejäla oväder har alltid varit mer eller mindre återkommande inslag i det svenska klimatet.

Minns också med ett leende när en av blaskorna för några år sedan såg chansen att kommentera melodifestivalen och Shirley Clamps väl tilltagna urringning med Bröstchock!

Vad fan är en bröstchock? Hela Sverige skakades i sina grundvalar för att Shirley Clamp hade en vågad urringning. Eller?

En överdrift av det mer stillsamma inslaget kom idag i en av kvällsblaskorna när Mona Sahlins framträdande hos Fredrik Skavlan skulle refereras. Sahlin fick frågan hur hennes i offentligheten anonyme sambo var. Och hon svarade enligt min uppfattning väldigt stillsamt och med ett leende i mungipan att: "Det har du inte med att göra."

I kvällstidingen fick uttalandet följande ändelse: … "ryter Mona Sahlin."

Om det var ett rytande så är nog Mona Sahlin den gulligaste lejonunge jag sett.

En romanförfattare har friheten att skruva verkligheten ett valbart antal snäpp. Men vart tar det vägen när det så kallat "objektiva" media börjar skruva på samma verklighet? 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.