Hångla mera!

Jag är flitig på att träna. Faktiskt tror jag att jag är flitigare än de flesta. Tyvärr är det inte antalet pass i träningshallen som kryssas mest i kalendern utan antalet gånger då träningen tas upp igen efter ett uppehåll. De har blivit måånga genom åren. Och nu är det dags igen. Efter en sommar då allt dog av så ska det börjas om.

Vad är det då som får en att fortsätta och börja om gång på gång? Mia Törnblom uttryckte det väldigt klart under sin föreläsning i Umeå förra veckan vad det är som kan få en människa att ta sig för någonting. Det är klart att man vill träna. För min del är det att konditionen blir bättre, jag blir lite starkare, mår bättre och vet att jag kommer att behålla hälsan på sikt. För mig är det som Mia uttryckte det, vinsten.
 
Jag vill träna. Självklart. Men för att jag ska ta mig för det och faktiskt ta mig iväg så behöver jag bli villig att träna. Bestämma mig och få det till en aktiv handling.
 
Men hur går man då från vill träna till att bli villig att träna och faktiskt göra det. Det är just i glappet däremellan, mellan vill och villig som insatsen ska in. Mia Törnblom uttryckte det helt lysande och beskrev det som ungefär som när man vill få nån i säng. (Fast hon uttryckte sig lite rakare. Pippa nån, typ)
 
Ibland kanske dom inte är så villiga. Då kanske man måste hångla upp dom lite. Och samma sak får vi göra med oss själva eller någon vi ska motivera för att ta det från vill till villig. Oavsett vad det är vi vill ska leda till aktiv handling. 
Hångla upp dom på vinsten.
 
Så nu har jag hånglat upp mig själv så pass med att jag ska må bättre, få bättre kondition, bli starkare och må bra när jag blir gammal att träningsväskan är packad och jag ger mig iväg på träningen!
 
 

4 kommentarer

  1. Anna-Lena Noorgren

    Haha! Måste ju säja att jag hajade till lite först… 😉 Men det är ju helt sant, själv försöker jag också börja träna igen efter sommaren…. har hånglat för lite, helt klart. Får lägga på en rem även där så jag kommer mig iväg på IKSU, kanske imorron….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.