Boooom

 

Att leva som om var dag vore den sista har aldrig varit mer aktuellt. Idag är det nämligen dags (igen) för jordens undergång enligt predikanten Harold Camping.
Redan 1994 var Camping inne på att slutet var inte bara nära utan i allra högsta grad här. Inte mycket hände annat än att Sverige tog brons i fotbolls-VM vilket sannolikt inte var vad Camping menade med slutet för vår planet.
Den 21 maj i år var nästa datum för upphörandet av jordens existens enligt gamlingen. Men även den gången verkade predikanten ha sluntit på tangenterna till miniräknaren när han kalkylerade utifrån sina förutsägelser från bibeln. Den enda undergång som var nära då var Campbells egen då han drabbades av en stroke bara dagarna efter.
Och just idag är det alltså dags igen.
För att vara slutet så måste jag säga att det verkar vara en alldeles osedvanligt vanlig senhöstdag med is på vattenpölarna, solen som glimtar fram ibland och en måttlig bris från väst.
För övrigt tror jag inte ett dugg på att jorden är på väg att gå under. Däremot är mänskligheten på väg att gräva sin egen grav då vi förbrukar jordens resurser i en allt snabbare takt. Men jorden kommer inte att gå under. Den klarar sig helt säkert och repar sig sannolikt också så småningom. Vår egen existens är däremot mer osäker. När datumet för när det eventuella slutet för mänskligheten skulle inträffa har jag däremot inte minsta lilla aning om.
Och vill inte veta det heller.  
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.