Spenderar du livet?

 

Hörde nåt på ett seminarie i helgen som fastnade så in i bomben. Föreläsaren tog helt enkelt till ekonomiska termer och överförde det på själva livet och ställde frågan som landade med ett brak.
        Are you spending your life or are you investing your life?
(Spenderar du livet eller investerar du livet?)
Och hur är det egentligen? Spenderar du livet eller investerar du livet? Går bara dagarna på veckan på jobbet i en ständig längtan till helgen då du lever för några timmar innan en ny vecka tar över?
På så sätt spenderas livet och rinner bara från dig.
Eller investerar du livet för att få ännu mer tillbaka?
Kanske är det att ge hustrun en extra kram på morgonen och få samma bemötande tillbaka när du kommer hem på kvällen.
Kanske är det att ge kassörskan ett leende och förgylla hennes dag – och få ett leende tillbaka.
Kanske är det att se det som är bra i livet istället för det som är dåligt. Att trots att det är måndag och du inte vill vara på jobbet så har du kläder på kroppen, mat på bordet, en varm säng att krypa ner i och människor runtomkring dig som älskar dig. Tacksamhet över det man har är en investering i livet som ger mångfalt tillbaka.
Kanske är det att köpa den där boken eller skivan som du velat ha så länge men som du inte unnat dig. Att ge saker till sig själv är att uppskatta sitt eget värde.
Kanske är det att söka det där jobbet du inte riktigt vågat söka, eller kursen du inte riktigt haft modet att anmäla dig till.
Kanske handlar det om att säga nej till något du egentligen inte vill göra men som du gör ändå för att du vill vara andra till lags.
Eller kanske det är att våga säga till dig själv varje dag att du är en otroligt värdefull och fantastisk människa som bidrar till en bättre värld bara genom att finnas.
Listan kan göras hur lång som helst. Och vad det handlar om är vad du gör för att få det du verkligen vill ha i livet.
Och frågan kvarstår:
Spenderar du livet eller investerar du livet?
 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.