Negativt positiv?

Eller positivt negativ?

Vad i hela världen menar han nu? Har det slutligen brunnit för Halvdansson? Inte alls.
Vad jag menar handlar om här frågan: Hur många gånger gar du upplevt att du haft svårt att säga nej till någonting? Och inte sagt nej utan ja. Och varit negativt positiv. För upplevelsen i en själv är klart negativ då man gett upp något man innerst inne vill för att man vill vara positiv mot den som frågar.
Vänd på steken och var positivt negativ menar ledarskapsutvecklaren R.D. Saunders. Säg nej till de små sakerna så att du kan säga ja till de stora.
Det träffade kraftfullt det här. Så många gånger som man sagt ja fast man egentligen inte velat och så har man gjort saker motvilligt för att man egentligen sagt nej till sig själv.
Men samtidigt träffade det så bra då jag på senaste tiden vågat säga ja till mig själv genom att säga nej där jag förut inte skulle ha vågat.
En del tycker säkert jag är fullständigt galen då jag nekat en del jobberbjudanden. Men jag har gjort det för jag vet vad jag vill med mitt liv. Och det passade helt enkelt inte in. Skulle jag sagt ja skulle jag varit fruktansvärt negativt positiv. Jag skulle ha sagt nej till min dröm.
Men hur säger man då nej på ett positivt sätt? Jo genom att säga nej till idén, inte till personen. Du bryr dig om den här människan och avvisar inte dem personligen utan idén.
Gör klart att det här nejet är det bästa för den här personen för att du helt enkelt inte har tid att göra ett bra jobb.
Och nummer tre, hitta ett bra alternativ som hjälper dem att slutföra uppgiften. Antingen att ge dem självförtroende så att de förstår att de själva klarar uppgiften eller hjälp de hitta nån annan som kan.
Allt enligt  R.D. Saunders.
 
Jag har lärt mig det här alldeles nyligen. Så kanske jag sagt nej på ett inte helt positivt sätt, jag vet inte. Men man lär ju så länge man lever.  
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.