Det vart en singelolycka

 

Skulle till Strömsund idag men kom inte längre än till Sävar. Körde om en långtradare och fick moddplaning. Tappade helt kontrollen så bilen bara styrde in i mitträcket. Pang och krasch sa det och fy fan vad liten man känner sig när man inte har kontroll på bilen.
Det blev stopp, bilen var så pass skadad att den inte gick att köra vidare. Förardörren gick knappt få upp då skärmen var så intryckt. Ut med en varningstriangel fort som fan.
Och där stod vi, jag och Sofia, i blötan på E4, med en bil som inte gick köra och trafiken svischandes förbi i 90 blås i andra filen. Två bilar av kanske 30 stannade till. Resten blåste förbi och stänkte ner mig så jag var plaskblöt upp till knäna.
Vi ringde bärgare, ringde fantastiska vännerna Tomas och Anna-Lena Norgren som kom och hämtade och allt gick ju egentligen väldigt väldigt bra.
Men dagen blev inte som vi tänkt oss.
På vägen hem stod ytterligare en bil på sidan av vägen strax norr om Bygdeå. Den verkade ha dunkat in i mitträcket även den.
Man rannsakar sig själv ganska rejält efteråt. Naturligtvis var jag för oförsiktig, annars skulle det inte ha hänt. Men Sofia tyckte inte heller att jag gjorde nåt vårdslöst egentligen. Vi hade legat bakom långtradaren i två mil för där hade det definitivt inte gått att köra om. Men här var vägen så pass plogad att det såg lugnt ut och långtradaren körde inte fort. Men det gick åt fanders i alla fall.

4 kommentarer

  1. Danne

    Att köra om i vänster körfält under snöfall är såklart en chansning, ibland går den igenom och ibland inte.
    Skönt att det gick bra för dig och Sofia.
    Bara på:et igen, se till att köra idag, eller imorgon
    så att ni inte blir åk/körrädd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.