Attityd är allt

 

Att attityd är skapande på alla sätt är något som är otroligt värdefullt att känna till. Men ibland lite smärtsamt. Har ni märkt hur det liksom kan startas en kedja av negativa reaktioner när nåt går åt fanders? Man blir på skitdåligt humör, gormar och bannar och saker liksom bara fortsätter att gå ännu mer åt fanders. Inte sällan går saker sönder, försvinner eller allt går bara utför rent allmänt.
Alla som sett filmen The Secret eller läst boken med samma namn vet att det är attraktionslagen som verkar. Kort sagt:
”Det är utan tvekan så att det blir som vi tänker oss.”
Jag hade en riktig skitmorron i morse och allt var helt mitt eget fel. Jag hade vimsat på, blivit sen och stressad sen gjorde barnen naturligtvis inte exakt som jag ville så jag blev ännu mer stressad. Dåligt humör, sa mindre bra saker till barnen, dåligt samvete, ännu sämre humör.
Det var naturligtvis inte deras fel att vi var sena. Helt och hållet mitt.
Jag försökte verkligen bryta det här dåliga humöret då jag vet att det brukar dra med sig annat negativt annars. Och lyckades hyfsat. Men jag skulel få otrolig hjälp när jag i jobbet senare ringde Skellefteå kommun och fick tag i en jättetrevlig telefonist som verkligen gjorde allt för att hjälpa mig med mitt ärende. Då blev jag riktigt glad igen!
Och om vi för alla skeptikers skull skiter i attraktionslagen ett tag och bara håller oss till rent konkreta saker så är attityder så otroligt skapande! Kvinnan i växeln gör ett fantastiskt jobb för att marknadsföra Skellefteå. Nästa gång jag tänker på den stan eller kommunen så kommer jag att ha det otroligt positiva bemötandet i åtanke. Och jag kommer i min tur att sprida en positiv bild av Skellefteå.
Dessutom hjälpte hon mig att bli på bra humör så att jag kan vara trevligare med nästa person jag ringer till. Och sprida något gott vidare. Som jag precis gjorde då jag pratade med en fantastisk vän som jag snart ska träffa i Umeå.
Hur bar du dig åt, undrade hon. Från en skitmorron till så bra humör? 
Jag bestämde mig för att inte fastna i skitmorronens surkofta. Sökte det positiva. Intalade mig själv att jag är en jättevärdefull person trots att jag burit mig korkat åt i morse. Och så hade jag fantastisk draghjälp av en jättetrevlig telefonist!
 
En bra attityd är rent konkret guld på banken.
 
Och dessutom guld i hjärtat. 
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.