Värden som förändrar världen

 

Låg och kurade under filten och såg chefen undercover på TV4 i går. Och vilket fantastiskt bra program! Jag tänkte att det där borde vara en instruktionsfilm för varenda chef och ledare i åtminstone vårt avlånga land!
Hur chefen får komma ut och möta fullkomligt fantastiska och kompetenta människor i verksamheten, hur glappet mellan VI och DOM suddas ut och vad som händer när människor faktiskt lär känna varandra. Chefen som får prova på hur det är att inte vara sedd men även får se den ambition och vilja som finns hos människor att göra ett bra jobb. Och som inser vikten av att människor känner att jobbet är just meningsfullt.
Chefen undercover borde definitivt bli en modell för hur människor i ledning och golv kan mötas mer och oftare under sådana former där man kan prata med varandra på samma nivå. Kanske inte under förklädnad men på ett avslappnat sätt. Alla skulle ha otroligt mycket att vinna på det i ett system där det alltför ofta kastas skit på chefen som är ”däruppe nånstans” medan chefen är just däruppe och inte riktigt får kontakt med ”golvet” även om han eller hon skulle önska det.
Fram för mer möten människor emellan där vi möts på en nivå där vi kan kommunicera som människor och inte utifrån de självpåtagna roller vi för tillfället befinner oss i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.