Det är INTE vår!

 

Kanske jag bara är en gneten halvgammal gubbjävel. Men jag blir lite förvånad när människor på de här breddgraderna har vår så snart det börjar droppa lite från taken.
Jag ska till mitt eget försvar genast hoppa in och säga att jag har ändrat mig, massor. Förr var jag spyless på allt vad snö hette och tyckte inte att det liksom räknades förrän snön var helt borta eller att det åtminstone var tolv grader varmt i april och tinade så det bara forsade från taken. Först då var vintern över och jag nöjd liksom. Nu blir jag helt salig den 28 februari när solen lyser och det droppar från taken fast jag vet att det är massor med vinter och kyla och säkerligen en hel del snöstormar kvar innan det blir vår på RIKTIGT.
Men mitt i min egen självupptagna gubbgrinighet så kan jag ju känna en viss avundsjuka inför människor som har vår redan nu. Vad härligt liksom. Vad härligt att kunna glädjas redan nu (fast det fortfarande är VINTER!)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.