Bland damm och diamanter

 

Läser Katarina Sjögrens fantastiska blogginlägg om en kommentar på FB där någon som kommenterat var nöjd med att inlägget inte var positivt och klämkäckt.
Det verkar inte vara helt ovanligt; att man är less på det positiva och klämkäcka, och på något sätt antar att detta är en "hitte-på"-inställning, skriver Katarina.
 
Att det på något sätt skulle vara fejk.
Men tänk om det inte är hitte-på? Katarina försöker ju liksom jag fokusera på det som är positivt.
 
Tänk om det inte är fejk? Tänkt om det helt enkelt handlar om inställning? Om förmågan att se det stora i det lilla, att vara tacksam för det man har och fokusera på det? skriver hon.
 
Jag älskar Katarinas blogg. Och jag älskar namnet på den. Damm och diamanter. För det är precis så livet är. Det är damm och diamanter. Alla människors liv är ett paket. Oavsett hur framgångsrika de är, hur mycket pengar de har. Hur kända eller snygga de än är så är livet ett paket. Med sånt som är bra och sånt som är fullständigt åt helvete. Damm och diamanter.
Så är det för mig också. Men jag väljer liksom Katarina att fokusera på det som är positivt. Och jag tror liksom henne att vi mår bättre om vi delar med oss av just såna saker.
Jag är sur ibland. Förbannad, grinig, livrädd, orolig och ledsen. Jag säger dumma saker till Sofia, skriker åt mina barn, gör inte allt jag sagt att jag ska göra, misslyckas med saker. Det är en del av livet. Men jag säger precis som Katarina:
 
Jag är positiv, ofta. Och tycker om att dela med mig av det, för handen på hjärtat – vad blir du mer glad av? Någon som berättar om hur bra något var, eller av någon som berättar om hur pissigt något var?

Damm och diamanter. De finns ju där båda. Alltid och för alla. Vad vi väljer att fokusera på är däremot helt och hållet vårt eget val.

 



En kommentar

  1. Maria Klein

    Jag minns för några år sedan när jag hade en aktiv bloggskrivarperiod. Jag skrev och jag skrev och jag skrev om positiva saker när det gäller föräldraskapet. Jag tipsade om olika saker och delade med mig av mina underbara stunder med min familj.

    Jag fick nästan aldrig några kommentarer. Det kändes lite tråkigt att skriva och skriva och ändå verkade jag inte bidra till någon annan eftersom det aldrig var någon som kommenterade. Jag började söka mig runt till andra bloggar för att se vad som skapade mest kommentarer.

    Jag blev förvånad först att de bloggar som skrev mest om tråkigheter fick flest kommentarer.

    Jag började gnälla mer i min blogg och skriva mer om tråkigheter och vips fick jag väldigt många kommentarer. Men plötsligt var det inte lika roligt att skriva längre. Jag ville ju skriva om det som gav mig något och som utvecklade mig. Att fastna i gnällträsket var inte riktigt min grej.

    Det kanske är lite som programmen på TV. Människor kanske gillar att se de som har de värre än de själva. Människor kanske gillar att vara där för någon annan, att försöka peppa andra att må bättre. Att glädjas med andras framgång som man själv inte bidragit till kanske kräver lite mer. Vad vet jag.

    På ett sätt förstår jag de som trivs i rollen att vara den som hjälper, Jag gillar själv att bidra till att andras liv blir bättre. Men samtidigt kan jag numera i högre grad glädjas åt de som redan mår bra och som har stor framgång i sina liv. Jag ska erkänna att jag ibland blir lite avundsjuk framförallt när det gäller framgång i företagande men samtidigt känner jag inte missunnsamhet. Framgång är inget man får, det är något man skapar. Oavsett om det gäller privatliv, familjeliv eller arbetsliv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.