Social koll

 

Förr hade man koll på varann i byn. Om nån unge gjorde ofog så visste alltid nån om det. Och talade om det. Fördelarna var en större sammanhållning och att hela byn liksom blev ett socialt nätverk.
Idag har vi i mångt och mycket isolerat oss. Efter jobbet stänger vi in oss, glor på teven och rycker förvånat till om det ringer på dörren.
Men så har vi glimten ut mot världen. Facebook. Vad gör grannen, arbetskamraten eller vännen i Stockholm just nu?
Jag skulle kunna skriva en bok om för och emot, nackdelar och fördelar. Hur mycket tid det tar och hur mycket blaj som delas. Att vi isolerar oss alltmer och träffas elektroniskt istället för i verkliga livet. Men också om kraften i sociala medier. Hur mycket nya kontakter vi faktiskt kan få. Och hur vi kan hålla kontakt på ett helt annat sätt än tidigare. Och marknadsföringsvärdet inte minst. Hur ungdomar i Lövånger kan locka 1200 besökare till en fest vid havet med Facebook som huvudsaklig spridare bara som ett exempel.
Det är väl som med allt annat. Facebook och andra sociala medier är varken gott eller ont. Det blir vad vi gör det till.
Jag fascinerades i alla fall över kraften i det lilla i går. När min nya telefon pajat och måste in på service och jag delade på Facebook och frågade om nån kunde låna ut en gammal. På tio minuter hade jag tre erbjudanden.
DET var coolt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.