Hela Luleå utförsäkras!!

 

I går möttes Thomas Östros och Anders Borg i en debatt om jobben, ekonomin och tryggheten. I debatten lyfte Östros frågan om att Borg drivit fram nedskärningarna i sjukförsäkringen för att finansiera de omfattande skattesänkningarna.
 
Försäkringskassan redovisar statistik över utförsäkringarna i sjukförsäkringen
-Antal utförsäkrade hittills: 35 411
-Beräknat antal utförsäkrade under mandatperioden 2010 – 2014: 39 903
 
Hittills har ungefär 35 000 personer utförsäkrats.
Nästa mandatperiod kommer ungefär 40 000 personer att utförsäkras.
Enligt Försäkringskassan är det alltså betydligt fler som kommer att utförsäkras framöver än antalet som redan har utförsäkrats.
Regeringens Cristina Husmark Pehrsson (M) är tydlig med motivet till
nedskärningarna: ”De nya skärpta riktlinjerna för sjukskrivningar ska bidra till att betala regeringens skattesänkningar.”
Nedskärningarna i sjukförsäkringen har dragit in 22 miljarder kronor.
 
Det är Anders Borg som är arkitekten bakom utförsäkringarna i sjukförsäkringen. Han drog bort tryggheten för sjuka människor för att kunna genomföra stora skattesänkningar för dem som har det bäst.
Det är oanständigt att dra in den ekonomiska tryggheten för svårt sjuka, sköra människor för att kunna göra stora skattesänkningar för dem som redan har stora inkomster. Ingen blir frisk av att bli fattig. Vem som helst kan nästa gång vara den som drabbas av en svår sjukdom.
Utförsäkringsvågen fortsätter med full kraft. 40 000 personer kommer att utförsäkras nästa mandatperiod om Borg får fortsätta styra.
Det är fler än som hittills utförsäkrats. Sammanlagt utförsäkras hela 75 000 personer.
 
Det motsvarar hela Luleås befolkning!!!
 
 
(Källa: Försäkringskassans levande databas, 27 augusti 2010).
 

/Mattsson

 
Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Besviken

  Gick för att förtidsrösta här på kommunalkontoret under veckan. Döm om min förvåning stor ni Socialdemokrater på bron och trycker er propaganda i mina händer innan jag går in i vallokalen. Detta känns som en kränkning! När man går och röstar så vill man vara i fred och slippa propaganda detta gäller alla partier men nu var det ni som stod där. Varför kan inte ni likt Moderaterna stå på ett ställe och locka med er korv istället för att förstöra för vi som redan bestämmt oss? Skämmas ska ni göra och jag hoppas att ni till nästa val slutar upp med sånt här. Är det tillåtet?

 2. Kurt

  Tror inte S tryckte propaganda i dina händer? Det är förbjudet närmare än 20m från ingången. Jag tror att du, liksom jag, fick valsedlar till socialdemokraterna. De får delas ut ända fram till dörren. För att underlätta för de som vill. Jag är tacksammen för det. Men du sa säkert nej och de accepterade dom säkert.

 3. röjarn

  det finss så många lata j—-r i svverige så jag tycker att de kan ge dem en varsim röjsåg att andvenda!
  de har drt för bra de som inte vill jobba

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.