Gröna ärter
I Katalonien har jag börjat laga mycket husmanskost. Den katalanska husmanskosten är väldigt god, och helt i linje med ’Medelhavsdieten’ förstås. Naturliga råvaror, och säsongsbetonad.
I helgen var vi och hälsade på goda vänner uppe i norra Katalonien, vi fick med oss en påse med ekologiskt odlade gröna ärter hem. Vi sprittade ärterna tillsammans, treåringen tyckte det var kul. Och idag har de fått puttra.
Först en rejäl skvätt olivolja i pannan, två hackade spädlökar, en vitlöksklyfta, lite bacon och sen i med ärterna (ett par kronärtskockshjärtan fick också komma med). Fylla på med vatten och låta puttra länge.
Blir nog gott!
Uppdatering: Det blev väldigt, väldigt gott. Bland det godaste i grönsaksväg jag ätit pâ länge. Fâr ut och leta mer ärtskidor.
Senaste kommentarerna