Monica Wahlström, Vännäs

The kite runner

Ja, så heter boken som jag köpte igår. Jag minns nu faktiskt inte den svenska titeln, men det är väl något med drakar. Av Khaled Housseini. Jag ska vara med i en bokcirkel till hösten, och eftersom det är sommar nu ska tre böcker läsas till nästa träff, då jag kommer att vara med.

Efter att jag flyttade till Katalonien har min engelska inte precis förbättrats. Nu är jag alls inte dålig i engelska, men efter något år härnere insåg jag att från att ha hört talad engelska varje dag hörde jag aldrig någonsin talad engelska. Alla amerikanska och engelska TV-program är dubbade här.

Jag började då mer aktivt att läsa böcker på engelska. Det låter pretensiöst, men min devis är att läsa alla böcker jag kan på dess originalspråk. Enklare att ha en sån devis när man helt enkelt inte kan köpa böcker översatta tills ens modersmål på ett enkelt vis…

Numera försöker jag lyssna på radio från UK eller USA ibland, och det går att ta bort dubbningen på tre av de kanaler som vi har på vår TV. Fast, jag fortsätter försöka läsa böcker på engelska också, det känns ju dessutom lite nyttigt då, att läsa skönlitteratur alltså!

2 kommentarer

  1. Monica Wahlström

    Hej Lisbet! Ja, jag har än inte helt imponerats, men jag har bara hunnit fram till just själva drakflygningsincidenten. Tack för kommentar, kul! (och nu måste jag kolla bloggen bredvid!)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.