Monica Wahlström, Vännäs

Tryfferad grisfot med blomkålspuré

…kommer jag nog inte att äta ikväll. Men, något spännande blir det nog, vi blir utbjudna på restaurang, det är bekanta vi känner genom makens jobb som bjuder ut oss.

Detta är en stor kulturell skillnad mellan Västerbotten och Katalonien. Vi har bjudit hem detta par på middag här hos oss, och nu väljer de att bjuda oss på restaurang istället för att bjuda hem oss.

Nu ska det bli oerhört spännande, för vi ska på en baskisk restaurang som drivs av mästerkocken Martin Berasategui, som har flera Michelinstjärnor på andra restauranger (här i barcelona har han öppnat ganska nyligen).

Jag googlade lite på svenska google, och den som är intresserad kan klippa och klistra länk till en krönika i Veckans Affärer. Jag kan ju bara instämma i att katalansk mat är underbar (fast vi går aldrig på de där riktiga kändisrestaurangerna, ikväll är ett undantag, och det är en bask!).

www.va.se/asikter/kronikor/2006/09/29/basta-basken-i-barcelona/index.xml

Den kända kocken, Berasategui kan ni läsa lite mer om på www.martinberasategui.com

– och om ni vill se listan på världens 50 bästa restauranger klipper ni och klistrar den sista länken. Som ni kan se är ’El Bulli’, katalanska kocken Ferran Adriàs restaurang klassad som allra bäst.

http://www.theworlds50best.com/2008_list.html

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.