Monica Wahlström, Vännäs

Dagens fisklunch

Idag blev jag och maken bjudna på lunch av en klient till min man. Hon har bott över 40 år i Schweiz, men kommer från Barcelona. Hennes pappa hade en fiskebåt, och hon växte upp på ’La Barceloneta’ – i de klassiska fiskekvarteren.

Hon tog oss till en restaurang som hon kände till sedan flera år tillbaka. Sist hon gick dit var för fem år sedan. Sedan dess har ägerbyte skett. Och byte av stil och kvalitet på maten…och antagligen priset med.

La Barceloneta marknadsförs ganska kraftigt just som pittoreskt fiskekvarter, och där finns många riktiga turistfällor. Min man vill ALDRIG gå dit. Jag har bara varit ute och ätit där en gång tidigare, även då var det en klient som bjöd, det var min första höst här, och då var det inte särskilt bra.

Restaurangen idag – färsk och bra fisk. Jag åt en ’varierad fisk- och skaldjurstallrik’ (en bit kummel, marulk, ’turbot’; några musslor, några andra skaldjur, en ’havskräfta’ (cigala)). Men, det var väldigt små bitar av fisken, väldigt få musslor och, tja, just denna rätt brukar vara något helt annat. Smaken var bra, men priset – ja, det var otroligt högt. Och verkligen inte prisvärt. Alls.

Kvinnan som bjöd oss var besviken på stället, hur det ändrats, (servicen var också ganska undermålig…) – samtidigt som hon var glad över att veta att ’dit går jag aldrig igen’. Och inte vi heller…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.