Monica Wahlström, Vännäs

Spanjorer ointresserade av fotboll

Jaha, det är tydligen fotbolls-EM. Jag ser detta när nyheterna på min förstasida på datorn kommer upp. Det blev ingen nyhetssändning på tv-n igår, middagen började vi äta strax efter 21, och vi satt ganska länge och pratade efter maten.

Jag ser att Sverige och Spanien är i samma grupp. Blir antagligen spännande när de ska mötas. Min man är fullständigt ointresserad av fotboll. Jag har bättre koll på Barça än vad han har, och min koll är otroligt dålig. Många i vår bekantskapskrets är också väldigt måttligt fotbollsintresserade. Så, det är alls inte så att alla i Spanien är fotbollstokiga!

När det gäller spanska landslaget är intresset om möjligt ännu svalare här i Katalonien. Många skulle vilja ha ett katalanskt landslag, ungefär så som det är i UK; England har ett, Skottland ett annat osv. Nu blir det knappast så, och Spanska landslaget lär väl fortsätta med sina mycket måttliga framgångar i internationella sammanhang. Och många katalaner och spanjorer lär fortsätta att inte bry sig.

Jag tror rent generellt att alla som bor i Spanien tycker det är viktigare att klubblaget vinner ligan eller UEFA än att Spanien gör bra ifrån sig. Fast, det är bara en vag känsla jag har, ett VM-guld kanske skulle locka fram lite lokalpatriotism även från spanjorer?

3 kommentarer

  1. Karlavagnen

    Fast det ligger något i det. RM’s fram- och mot-gångar är viktigare än landslagets. Jag tror även att bensinstrejken avblåses när spelarna kommer tillbaka, hur ska de annars kunna köra omkring i sina fina bilar?

  2. Henric J.

    Roligt att läsa i din blogg! Hoppas att vi, dina vänner i Vännäs ska kunna få familjen lite mer intresserade av av fotboll – i VAIK!!

  3. Monica

    Hej Henke! Ja, om du lyckas få maken fotbollsintresserad, då gör du en storgärning! Men lillkillen finns dock oerhört goda odds! Självklart håller vi på VAIK. Minst lika viktigt som barca!

    Karla – KUL att du hittat även till denna tidnings norra breddgrader! Ja, OM Spanien skulle vinna EM kanske till och med fiskarna skulle sluta strejka, så spelarna ska kunna äta riktigt gott när de firas.

    Och ja, jag tror det är fler med en starkare känsla för spanska staten i Madrid än i Barcelona.

    (har faktiskt hört någon tycka det var ”skönt” när spanien spelade ut sig i om det var vm eller em tidigare en gång, för dessa båda menade att det var bara jobbigt med den uppblåsta ”spanien-hysterin”. Det var dock två stycken som gärna skulle se ett självständigt katalonien, så det var kanske inte så märkligt att just de tyckte så!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.