Monica Wahlström, Vännäs

Transportstrejk

Det är strejk i Spanien. Lastbilsförare och fiskare framförallt, strejkar i protest mot de dyra bränslepriserna. Nu är spanska strejker handfasta i många fall. Detta har lett till att vissa strejkande lastbilsförare inte bara låter bli att köra sina lastbilslaster dit de ska, utan dessutom försöker blockera vägarna så att ingen annan som kanske inte strejkar ska ta sig fram.

Spanjorer är matälskande folk, och nu oroar man sig för att det inte ska gå att få tag i mat. Staten har gått in och iallafall försökt skingra de fysiska hindren, så att det inte ska vara enorma bilköer pga lastbilar som täpper till. Men, själva strejken fortsätter.

David i köttdisken på en livsmedelsaffär som vi ibland går till berättade igår för maken när han var och handlade att han hade fixat och trixat och lyckats få lite kött transporterat i en vanlig bil. Det var lite hysh-hysh kring det hela, bilen hade kört ner i ett parkeringsgarage vid livsmedelsaffären, och lossningen av köttet skett under diskreta former. Det var alltså David själv, som är ansvarig för köttdisken, som hade ordnat med denna transport för att få lite mer kött just till sin köttdisk.

Är det inte lite komiskt tillvägagångssätt? Allt för kunden, kan man ju iallafall konstatera…

(lite går att läsa på VK: http://vk.se/senastenyttart.jsp?article=195514&categorylist=10,4,6,32,39)

UPPDATERING: Har varit en sväng på en livsmedelsaffär. Faktiskt två, då det jag behövde var slut på den första. Det är en hel del tomma hyllor. Och idag finns inget kött alls i köttdiskarna….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.