Monica Wahlström, Vännäs

wahlstrom.monica@gmail.com

Hej Sverige!

Ja, nu är vi på plats i Vännäs, sonen och jag. Maken och tonåringen kommer lite senare. Det var en lång resdag där vi tvingades se hur vår anslutning till Umeå åkte utan oss, vi skulle ha hunnit, men inte väskorna… Nu finns ju tack och lov ett utmärkt lekområde där sonen kunde leka en bra stund av väntetiden till nästa plan.

En första försmak fick också sonen av vad som stundar – han har aldrig pratat svenska med barn. Han pratade på – på katalanska… Men, nöden har ju ingen lag, så jag gissar att han inom en inte allt för lång framtid kommer att anpassa språket till de svenska barnen han har ikring sig.

Jag har också klarat ett allra första eldprov! Jag kom ihåg att ta påse på Konsum INNAN jag betalade! Sju år med gratis påsfördelning i samband med att varorna plockas ner har satt sina spår under tidigare vistelser, och jag brukar ha svårt att komma ihåg denna lilla, men ack så viktiga detalj!

Varm är här inte, men heller inte lovika-vante-kallt. Kanske är det rentav lite bättre väder idag än tidigare i juni? Jag tycker det är ganska lagom! Och älven är bedårande vacker…

Nu ska jag genast jobba lite – ska snart skicka in en ’master-degree-thesis’ och det gäller att jobba när sonen som nu sover siesta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.