Monica Wahlström, Vännäs

Influensan

De som kan saker om sjukvård säger att den nya influensan inte förefaller skörda fler dödsfall än en vanlig influensa. Att det är personer som avlider varje år i influensan. Skillnaden är att andra influensor har spritts mer eller mindre, men att den nya är just ospridd och därför befarar smitta väldigt många.

Sen kan man fundera över alla siffror som regnar in. "100 000 sjuka i Västerbotten", alltså 40 procent, ungefär. Men, man ska ju massvaccinera. Än är det ju bara 300 smittade i hela Sverige, och ganska snart ska ju vaccinet ut i landet.

Funderar också på hur det kommer att distribueras. Vilka grupper som ska vaccineras först. Sjukvårdspersonal och äldreomsorgs-och hemtjänstpersonal kanske? Och andra kommunanställda som servar andra? Och jag undrar om det blir gratis.

För min del skulle det vara ganska enkelt, om jag kunde välja att gå till ett privat ställe och vaccinera mig så skulle jag göra det. Och där lär det ju inte vara några köer då svenskar i allmänhet inte vill lägga ett öre utöver den symboliska avgiften för läkarbesök 🙂

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Yvonne i BCN

    På spansk TV har man försökt lugna med diverse uttalande på ministernivå, samtidigt som pressen skriver ”skrämsel” information om influensan. Fast nu längre kollar man inte misstänkta fall, vilket gör att man inte vet hur många som egentligen är sjuka………Just nu på TVE, så meddelarna att snart skall skolbarn vaccineras……..lite rörigt. Tjänar någon på det här, kan man undra??
    I övrigt är du saknad i BCN. Stor kram från Yvonne N

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.