Monica Wahlström, Vännäs

wahlstrom.monica@gmail.com

Välfärden räcker inte till

 En rapport med försök till prognos fram till 2035 beträffande välfärden har gjorts av Sveriges kommuner och landsting (SKL). Den ger vid handen att det skulle behövas en skatteökning med 13 kronor för att bibehâlla samma välfärd som idag. 

Detta är en prognos, och ingen sanning.

Men, det bekräftar vad jag ansett i flera âr – vi kommer inte att ha râd med välfärd i den omfattning som vi har idag. Vi mâste öppna upp för alternativ, ändrade synsätt och utveckling. Kanske se över vad som ingâr i välfärden. Kanske se över vad som kan plockas bort. Argument om att alla ska ha det lika kan man inte hâlla fast vid om vi till slut hamnar i en situation där pengarna bara inte räcker till. 

Detta tâl att funderas ordentligt pâ!

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.