Monica Wahlström, Vännäs

Kungen borde få konvertera till islam om han vill

Handen på hjärtat – visst är monarkin förlegad. Iallafall när den ärvs. Det är åtalsimmuniteten, bristen på religionsfrihet och vissa saker man inte som kunglig får bestämma själv som gör den bekymmersam, förutom succesionen.

Samtidigt kan jag ha en egen liten variant i synen på detta. Jag ser kungahuset som lite av en "levande historiebok", anorna för hela grejen kan ju spåras väldigt långt tillbaka, och någonstans är det ju en rest av en svunnen tid. Jag ser det som lite pittoreskt att slotten bebos av riktiga människor. Kostnader skulle det vara för slotten ändå då de ju är historiska och kulturellt viktiga, men istället för att reduceras till vanliga museer är de nu "levande" museer.

President känns väldigt märkligt, för det är väl ingen som helst tanke på att ändra i vårt styrelseskick, utan det skulle bli en väldigt representativ variant, ungefär som nuvarande kungen (?).

Så, precis som väldigt många andra hamnar jag i att tycka det är ganska absurt, men ändå inte tycka det är nödvändigt att ändra sakernas ordning. Däremot bör religionsfrihet och straffbarhet införas.

Undrar just hur det ser ut om ytterligare några generationer…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.