Monica Wahlström, Vännäs

Skolan

I Essunga har man lyckats vända en skola där många inte fick gymnasiebehörighet efter högstadiet. Inte genom kostsamma satsningar, utan genom att göra en ”nystart”, ta till sig forskningsresultat beträffande till exempel gruppstorlek och sätta eleverna i centrum.

En sak som lyfts fram i ett Rapportinslag är att man är flera lärare i klassrummet samtidigt (istället för att splittra upp och ha smågrupper).

Jag kan inte skolvärlden. Men, jag har förundrats över att lärare förefaller vara så ensamma i undervisningssituationen. En intervjudad lärare på Nosseboskolan sa att han var lite nervös de första veckorna när han skulle ha med sig en kollega, då han var van vid att vara ”kung” i klassrummet.

Rapportinslaget kan man se till 5 september, inslaget kommer vid minut 4.27.

Framtiden börjar i klassrummet!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.