Monica Wahlström, Vännäs

Hur du än gör, rösta bort SD!

Magnus Betnér skriver i sin blogg ett långt inlägg om hur svårt han har för att välja parti att rösta på. Han vill rösta blankt, men gör det inte på grund av Sverigedemokraterna. Sist i sitt resonemang kommer han fram till följande:

"Totalt finns alltså Fp, C, Mp och M som jag kan tänka mig att rösta på för att inte kasta bort min röst och göra det lättare för SD. Jag vill inte rösta på något av dem. De tycker för olikt mig. Men jag måste rösta i det här valet, det kommer jag inte ifrån. Därför tänker jag göra så här:

Jag kommer ta valsedlar från dessa partier, blanda om dem med framsidan ned och stoppa en i kuvertet. Sedan kommer jag slänga de andra utan att titta. Så blir det. Helt seriöst. Se det som en blankröst, med en twist. Så med 75% sannolikhet kommer jag ha röstat för alliansen och med 25% sannolikhet kommer jag ha röstat på miljöpartiet. Det är nog ungefär så min verklighet ser ut, men framförallt ska det alltså ses som en blankröst. Ingenting annat.

Och till sist: Gå och rösta! Ni som brukar rösta blankt eller bara skita i det, det här valet är viktigt om man inte vill dra svensk politik åt samma håll som Norge och Danmark. Får vi in SD i det är valet blir det nog svårt att bli av med dem, men om de inte kommer in i år så kan vi nog bli av med dem helt och hållet. Kämpa på! Ur soffan och gå och rösta."

Jag känner nog så starkt för demokratin att jag hoppas att ni alla ändå VET vilket parti ni röstar på, så jag uppmanar alla att lägga för och emot, ungefär som Betnér, men sedan ändå ta ställning för något och rösta på det "minst dåliga". Men – RÖSTA, det är väldigt, väldigt viktigt.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.