Monica Wahlström, Vännäs

wahlstrom.monica@gmail.com

Folkpartiet i Vännäs

Ja, i Vännäs ser det lite speciellt ut. Folkpartiet har gått fram angående röster till riksdagen från vännäsborna, ett plus med 0,9 %. Detta är glädjande.

Däremot har Folkpartiet i Vännäs gått tillbaka, med en röst.

I mitt valdistrikt – Vännäs centrala, så vet vi inte jämförelse mot förra valet på grund av förändringar i valdistrikten. I Vännäs C Folkpartiet fått 7,4 % totalt, det känns roligt.

Sämre i distriktet Vännäs västra, där fick vi 4,2 % (inte heller här har vi jämförelsetal). I Vännäs södra, 23 röster mer än förra valet och 6,2 %. Även ökning i byarna, +6 röster eller 5,9 %. I Vännäsby, har vi tyvärr gått tillbaka med 16 röster och får 6,1 %.

Ja – jag vill verkligen gratulera Moderaterna. De har gjort en mycket bra kampanj, många har mobiliserat sig och de är väl värda resultatet. Extra varmt grattis till Jan och Agneta som kämpat väldigt.

Centern har förlorat mest, och antagligen mest till moderaterna (?).

Jag håller helt med Hans-Inge om vad han skriver mot slutet i ett blogginlägg – ska det bli maktskifte i Vännäs måste det nog till en riktig allians i ordets rätta och fulla bemärkelse. Nu har S gått framåt och får ytterligare ett mandat i fullmäktige. Återkommer om det!

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.