Monica Wahlström, Vännäs

Man funderar över det med att vara ”ansvarsfull”

På grund av semester och några dagar med sonen och maken i fokus, där datorn nästan aldrig är påslagen är det låg aktivitet här på bloggen från min sida. Jag försöker lyssna på studio 1 åtminstone, med diverse avbrott av en femåring som är ivrig och aktiv 🙂

Hörde Åkesson intervjuas igår.

Läser trots allt en del bloggar, och funderar en del på vänstern. Via Vännäsandreas har jag sett Jonas Sjöstedt uttala sig.

En stilla undran från mig i min semesterslöhet är dock: hur tänker man egentligen? Hur är man egentligen ansvarstagande i nuvarande situation? Tycker man från vänstersidan att Reinfeldt borde avgå? Vill V att de tillsammans med Mp och S ska bilda egen regering? Och hur skulle det se ut och gå till? På Åkesson så lät det som att ett "kort" han har på hand, skulle kunna vara att vara villig att rösta med ett rödgrönt budgetförslag. Det är ju dessutom enda sättet att kunna "välta" en regeringspropp, vad jag förstår.

Ja, eller vill exempelvis Jonas Sjöstedt och V ha omval? Eller vad menar man?

Kanske skulle jag få svar på fler av mina frågor om jag hoppade upp ur semestedvalan och tittade mer på tv, läste mer olika media via nätet och lyssnade mer på radio.

Hmm…

En kommentar

  1. Andreas Jansson

    Självklart finns det många teorier med en hel del olika utgångar. Men som jag ser det så är vårt ansvar naturligtvis att vara opposition och föra fram en rödgrön politik som alternativ till regeringens.

    Pga det rådande läget ska väl inte vi sätta oss i knä på er borgare? Det är ju inte vårt ansvar att före en politik formad av en minoritetregeringen. Vi är ju trots allt opposition.

    Jag vet inte om jag tror på omval, men det är ju inte omrimligt med tanke på att det kommer att bli fyra struliga år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.