Monica Wahlström, Vännäs

Hoppas på konstruktivitet

Ja, då är det igång. Riksdagsarbetet, med inskrivning och riksdagens talman utsedd.

Jag hoppas innerligt att det inte blir en massa tjäbbel nu, och jag tänker främst på socialdemokraterna. Jag förstår att det är oerhört bittert att ha blivit ett parti i Moderaternas storlek,och att ha missat regeringen igen. Men, jag oroas en aning av tendenser jag har hört i retoriken. "Att regeringen är beredd att regera med stöd av SD" och "att borgarna förlitar sig på stödet från SD som man gjorde gällande Ny Demokrati" – tycker inte jag är retorik som känns konstruktiv och för Sveriges bästa.

Visst tycker jag självklart att S och övriga ska bedriva oppositionspolitik. Vissa frågor kommer de att få medhåll från SD från precis som regeringen kommer att få.

Jag tycker det var ganska träffande det som en kommentator sa angående Mona Sahlin i Studio 1 idag:  "Mona Sahlin sa i valrörelsen att hon aldrig någonsin skulle räkna in eller räkna med eller tänka sig ett stöd ifrån SD eller att planera för det och det tolkar jag som att det var något klantigt att säga, det var dumt att överhuvudtaget säga så där, för det framstår som ganska uppenbart för vem som helst att det är helt enkelt omöjligt".

VI har en situation att ta ställning till nu. Hoppas på konstruktivitet från alla inblandade!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.