Monica Wahlström, Vännäs

Att peka ut USA på en världskarta…

…ja, visst har vi hört om någon slags undersökning där amerikaner ska ha ombetts peka ut sitt eget land på en världskarta, och en en ansenlig mängd inte hittade åt USA på kartan.

Häromdagen hörde jag om ett förslag i ny skolplan runt geografi, och man vill från regeringens sida att våra skolbarn ska kunna en del geografi rent geografiskt. Alltså, att kanske veta vad Vänern och Vättern är, att faktiskt ha viss "kartkunskap".

Jag har inte valt Folkpartiet på grund av skolpolitiken – så, jag är inte så djupt insatt i skolfrågor. Men ungefär som ovan har jag via media uppfattat frågan runt geografi. Kritik kom förstås omgående, där man menar att det inte ger något att ha barn till att "rabbla älvar" (Själv lärde jag mig rabbla Viskan, Ätran, Niskan, Lagan, och är väl hyfsat normal ändå 🙂 att det är ett avbräck för andra delar inom geografin att behöva begränsa sig till kartkunskap.

Tja, jag tror att det borde vara möjligt att lära ut geografi så att man även lär sig lite grann om var olika länder ligger och hur det ser ut inom vissa länders gränser också. Annars kanske våra svenska barn inte kan peka ut vare sig Sverige eller USA på en världskarta så småningom, och det kanske vi inte vill…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.