Monica Wahlström, Vännäs

Där vägen tar slut

 I fredags hade jag möjligheten att åka upp till Borgafjäll. Ett arrangemang av och runt Studieförbundet Vuxenskolan. Jag tog med mig maken på turen, inte så ofta man tar sig till fjällen precis! Med i bilen hade vi två trevliga damer, Barbro och Karin. De undrade hur maken tyckte vägstandarden var, jämfört med i Spanien. Maken försökte nog svara diplomatiskt, men det var ganska guppigt på sina håll. I Spanien är vägarna mycket bra. Men så är det ganska många fler miljoner människor som ska nyttja vägar i ett ungefär lika stort land som Sverige…

Trots detta är det ganska fantastiskt att det finns en hyfsad väg alla de 29 milen upp till Borga i okej skick. För när man väl kommer fram är vägen slut. Ingen annanstans att ta vägen än att åka tillbaka. Konstvägsprojektet är därmed verkligen intressant och roligt. 

Roligt också att hotellet fräshats upp och verkligen är riktigt fint. Jag fick rena rama kosmopolitkänslan faktiskt!

På kvällen höll Gert Glötzke från restauranghögskolan hov, han hade tagit med sig studenter från sluttampen av sin utbildning, och komponerat en specialmeny. Den återkommer jag till i ett annat inlägg…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.