Monica Wahlström, Vännäs

Våga ge våra företagare en uppmuntran!

På senaste Fullmäktige (24/2) så beslutades om ett företagspris. Jag tycker det är bra med företagspris, det är en liten sporre! Vi har många hårt arbetande småföretagare i Vännäs, liksom några företag som är större och som har lyckats etablera sig inom sina respektive marknader. Såg alldeles nyligt till exempel att det var dörrar från ett Vännäsföretag i en nyproducerad lägenhet i Umeå, sånt är alltid roligt!

När priset instiftades yrkade först Vänstern på att det inte skulle vara något pris alls. Sedan ändrade sig V och ville ha ett pris men utan någon prissumma, samt att man skulle villkora priset med att vinnande företag skulle ha kollektivavtal.

Folkpartiet röstade för prisets instiftande men vi reserverade oss mot att ta bort prissumman (som skulle vara symbolisk med ca 8000 kr) och vi reserverade oss också mot att skriva in kollektivavtalet som ett villkor:

Vi anser att kriterierna för priset inbegriper att en företagare med anställd personal har kollektivavtal. Däremot riskerar formuleringen angående kollektivavtal  att utestänga egen- eller familjeföretagare från företagspriset. Vidare reserverar vi oss mot att ta bort prissumma, som skulle kunnat vara ett bra och personalfrämjande incitament för vinnare av priset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.