Naturbilder..den lilla älgvandringen

Den här bilden är från juli 2014. Vi var ute på gården och fick höra ett ljud utifrån älven. Det var en älgko som for simmande över älven och lockade på sin kalv hela tiden. När hon simmade över mot södra sidan var det alldeles lugnt, så det var lätt att höra hur hon lät. När hon simmat ungefär hälften av sträckan på ca 1300 meter vände hon om och skulle simma tillbaka men ångrade sig och fortsatte ända över till södra sidan. Hon var mycket trött när hon klev iland. Hon stod en lång stund på stranden innan hon gick in i skogen

Efter cirka 45 minuter kom hon simmande tillbaka mot samma ställe som hon hade kommit ifrån. Vår gissning var att björnen tagit hennes kalv och att hon nu ville tillbaka för att söka den.

Bilden på älgkon när hon simmade över första gången.

 

 

Simmande älgtjur 2018 10 20. Den simmade ungefär samma sträcka som kon gjorde fyra år tidigare. En onödigt lång sträcka kan man tycka eftersom det var närmare om den simmat rakt över. Vad som föranledde den långa simturen vet vi inte. Det pågick då ingen jakt i området då. Kanske den också var skrämd av någon björn, Men det är ju bara spekulationer.

 

 

Älgar som vi såg idag på morron 2020 05 23 öster om Vindelberga efter Ammarnäsvägen

Älg vid Vuoksiktjärn  2015 i maj

 

 

Älg med halsband i närheten av Övre Sandsele 2020 05 16

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.